Co jsem vařila a fotila 2

3. května 2013 v 16:20 |  NĚCO K SNĚDKU
Většinou, když vařím jen pro sebe, ukuchtím si nějaký blivajs, který má co nejméně kalorií. Pozitivní změnou, kterou by jistě některé z vás považovaly za změnu negativní, je, že tentokrát jsem smažila ne na teflonu, ale na oleji, a místo suchých brambor (zásadně bez omastku) jsem si udělala pořádně máslovou bramborovou kaši. Fotku jsem se tentokrát nesnažila udělat esteticky drobnou (ono moc krásy na květákových karbanátcích stejně k vidění není) a taky jsem vám chtěla ukázat, jak vypadá moje opravdová prasečí porce (kaši jsem si ještě přidávala). Společně s tím jsem chěla zdůraznit, že váhu mám nižší než v době, kdy bych nesnědla ani polovinu tohoto usmaženou na teflonu se suchou bramborou. Čím víc jím, tím jsem hubenější. Asi chyba v matrixu?

KVĚTÁKOVÉ KARBANÁTKY
Recept z internetu zde.

V současnosti se v jídle co se chuti a množství týče neomezuju. Jedinou zásadou je nepřejídat se. Jinak je pro mě jídlo největší potěšení, který momentálně mám. Vaření mě baví a krom toho se mi u něj dobře učí (škrábu brambory, u toho civím do papíru a přeříkávám si teorie příčinnosti sociálních deviací dle polyetiologického přístupu, velká zábava... pro lepší soustředění si nejspíš vezmu brambory ke státnicím a během zkoušek voškrábu na oběd pro celou komisi...).

Stále zkouším nové recepty, už brzy totiž budu vařit pro mojí hostitelskou family a ráda bych vařila něco s vyšší úrovní než jsou karboše z květáku. Receptů na úrovni v mém repertoáru moc není a následující se mezi ně taky nezařadí. Rajčatová omačka mě nenadchla. Recept ale přesto přidávám, třeba byla chyba ve mě, a nikoliv v receptu (místo čerstvé bazalky jsem dala drhnutou a místou smetany ke šlehání normální), možná to chtělo víc osolit nebo víc já nevimco, nebo to možná bude tím, že nemám ráda rajčata. Na druhou stranu americké brambory byly excelentní (a všimněte si, jak z nich odkapává omastek, mňam mňam).

KUŘE NA RAJČATECH
zaostřeno na brambory, poněvadž jsou estetičtější než hmota v pozadí (pod kterou se mimochodem schovává kuře) a taky chutnější.
Recept na brambory zde, já je dělala bez slupky.
Recept na rajčatový blivajz z časopisu Albert níže.

Smetana ke šlehání!!
 


Komentáře

1 Petra Petra | 3. května 2013 v 16:36 | Reagovat

Jsem jediná, která pořád neví, kam se to vlastně  ystáš? ;-)

2 lsza lsza | E-mail | Web | 3. května 2013 v 17:56 | Reagovat

Jéžiši květák nejím, ale tohle vypadá všechno úžasně dobře.
Mimochodem, neskutečně mě štve, jak z každého tvého slova čiší negativismus,, trošku života do toho umírá, sakra!:D Ne*er mě! :-!

3 lsza lsza | E-mail | Web | 4. května 2013 v 19:08 | Reagovat

No coco, tak já už nikdy nenapíšu, co nejím, abys věděla!:D Pak mě za to jenom sprdneš stejně, to není fér. Ale já nemůžu za to, že mi všechno zhnusili ve školce a škole. Ale co si pamatuju, tak špenát jsem nejedla nikdy v životě a květák jsem párkrát zkusila ve škole a doma, myslím, že hlavně ten smažený, a prostě mi to nejelo...
Ale mám ráda třeba...rajčata, těstoviny, okurky, ovoce, protlak, hovězí, kuřecí a krůtí maso, tuňáka, fazole, žloutek z vajíčka, cottage, šunku....Není toho zas tak málo!:-) :D

4 maťulka maťulka | Web | 4. května 2013 v 19:57 | Reagovat

vypadá to všechno moc chutně...miluju květák...a ta rajčatova omačka není tak špatná...:D...dobrý dotaz od petry...taky bych potřebovala připomenout kam se to chystáš...;)

5 banalite banalite | E-mail | Web | 4. května 2013 v 21:44 | Reagovat

Péťo, Maťulko, já si zatim hraju tak trochu na pani tajemnou :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.