Co jsem vařila a fotila 1

28. dubna 2013 v 12:37 |  NĚCO K SNĚDKU
Psát mi vůbec nejde, ale stále jsem nadšená ze ségry nového foťáku, tak budu alespoň fotit. Nemám jiného modela než Lupínka, a ten se na moje fotografické intervence netváří nijak zvlášť nadšeně. Krom toho většinu času spí a nepohybuje se vůbec, nebo se pohybuje moc rychle a neesteticky. Taky se nerad češe, takže nevím, jestli je dobré chlubit se fotkami typu: "Moje rozmazlená, rozcuchaná chlupatá koule". Tak alespoň jedna chlupatá:


Oproti psovi jídlo nikam neuteče a neumí se tvářit nasraně, a tak jsem radši začala fotit jídlo.
Vařím ráda a teď vařím i často. Rodiče jsou totiž na dovolený a tak mám kuchyň pro sebe. Když jsou doma tak nevařím nikdy. Nesnášim, když stojím nad plotnou, máma si vedle mě sedne a začne něco pindat, v horším případě se vyptávat co to dělám, jak to dělám, jak bych to měla dělat líp atd. Taky nesnáším, jakým způsobem hodnotí moje jídlo. Máma mi vychválí všechno, ať je to spálené, syrové nebo rozvařené, je to jedno, všechno co dělám je totiž dokonalý. Takový, naprosto jasně falešný lichotky mě dokážou akorát naštvat. Táta ten je zase 50 let zvyklý na určité potraviny a všechno nové ho děsí, takže když jsem jednou dělala lilek, ještě týden mě oslovoval LELKU a vykládal, jak ho po LELKU bolí břicho.
Je to paráda když tu nejsou, mít pro sebe celý dům a auto...
Nu takže k jídlu:

ZAPEČENÝ LILEK SE SÝREM, RAJČATY A PROVENSÁLSKÝM KOŘENÍM
podle receptu zde, je to dobrota. Akorát tam teda píšou 4 porce a nám to stačilo jen na 2. Je teda fakt, že 2 velký. Já jím jak prasoň, potřebuju si dát opravdu nálož, jinak hned dostanu hlad. Pozitivní je, že na váze se to neprojevuje. Sportující tělo holt potřebuje víc energie. Měla jsem větší porci, než je na fotce, protože taková hora jídla nebyla vůbec tak fotogenická :D
(Všiměte si, jak se z brambor kouří. Ten foťák je skvělej!)


Jak vidíte, se sýrem jsem nešetřila.


ŠPENÁTOVÉ LASAGNE
Recept je ze stejné stránky tady. Uvařit dobré lasagne se snažím už roky. Tentokrát jsem se poprvé pokusila o špenátové a podařilo se. Vždycky jsem měla problém s těstovinou. Když jsem jí dala syrovou, neuvařila se, a když jsem se jí pokusila předvařit tak se mi slepily všechny pláty dohromady. Tentokrát jsem těstoviny vyložila na plech, zalila je vroucí vodou a chvíli nechala odstát. Pak jsem normálně naskládala do mísy se špenátem a v troubě se už krásně dodělaly a v závěru byly akorát (na fotce opět malá porce, ve skutečnosti jsem spořádala dvojnásobnou).



Ještě příští týden budu v kuchyni vládnout já, takže se můžete těšit na další recepty a fotky.
 


Komentáře

1 peanut butter peanut butter | Web | 28. dubna 2013 v 15:31 | Reagovat

ahoj banalite, na tvůj blog jsem chodila kdysi dávno a teď tady občas zavítám protože ráda čtu tvé "hořko-sladce" vtipné články...foťák teda závidím, ty fotky jsou super, to já fotím na takovou mrňavou kamerku, která je sice fajn na natáčení při extrémních sportech, ale na focení to moc není...můj tatínek je na tom s jídlem asi dost podobně, má těch svých pár jídel a udělat mu něco ze svého repertoáru bych si ani netroufla:)

2 ven-ven ven-ven | Web | 28. dubna 2013 v 18:57 | Reagovat

maminky ví vždycky všechno nejlíp... nojo. těžkou přijímají, když je děti v něčem předčí.

my s chlapem neradi chodíme do nóbl restaurací, protož ty porce, co tam dávají... bychom potřebovali já tak třikrát a on pětkrát tolik:D

3 lsza lsza | E-mail | Web | 28. dubna 2013 v 19:26 | Reagovat

Špenát ráda nemám, ale ty lasagně vypadají sakra dobře:)

4 Maťulka Maťulka | Web | 29. dubna 2013 v 18:33 | Reagovat

vypadá to úžastně...hnedka opisuju recepty...vydařilo se..a fotky jsou skvělé...:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.