Moje krémová hrášková polévka

31. srpna 2009 v 16:40 |  Recepty
Instantní hrášková polévka bylo vždycky jedno z mých nejoblíbenějších jídel.. Kouřící hrnek a k tomu ukusovat chleba... ňááám.
Instantní polévky jsem ale ze svého jídelníčku škrtla, takže útrum. Napadlo mě ale udělat si vlastní hráškovou polévku. Méně tučnou, zdravější, zelenější, a CHUTNĚJŠÍ! A místo chleba jsem si k ní dala křehké plátky Active od Bona Vita :)

500 ml obsahuje cca:
140 kcal
6 g bílkovin
6 g tuků



Ingredience na 1l:
150 g zeleného hrášku
1 kostka zeleninového bujónu
cca 30 g hotové světlé jíšky (nebo domácí udělané z másla a hladké mouky)
muškátový květ
sůl

Hrášek nasypte do hrnce, zalijte vodou tak, aby byl ponořený, osolte, přiveďte k varu a cca 5 minut nechte podusit. Poté to celé přelijte do mixéru, nebo použijte ponorný mixér, a umixujte. V hrnci mezitím přiveďte k varu 3/4 litru vodu a rozpusťě 1 kostku zeleninového bujónu. Poté za stálého míchání přisypte jíšku a nechte povařit jednu minutu. Nakonec přilejte rozmixovaný hrášek a nechte ještě chvilku povařit. Můžete dochutit muškátovým květem.


TIP pro výživově i chuťově bohatší polévku můžete přidat nastrouhané tofu. A doporučuju přikusovat pečivo, mňam mňam

 


Komentáře

1 Blondie Blondie | Web | 31. srpna 2009 v 20:43 | Reagovat

Hmmm vyzkouším ;)

2 chichi chichi | Web | 31. srpna 2009 v 21:19 | Reagovat

mnam zkusim, taky ji miluju, dik za recept

3 Zuzik Zuzik | Web | 5. září 2009 v 19:46 | Reagovat

mňamky, jak si to popsala,úplně sme na to dostala chuť.. taky sem instatní polívky vyřadila, tohle zkusím, ale tu jíšku tam nedám

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.